Op 8 april heeft het ministerie van OCW 22 nieuwe CTL subsidieaanvragen toegekend. Gilde Opleidingen heeft als een van de weinige roc’s in Nederland de subsidie van maximaal 500.000 euro toegekend gekregen. Het CTL van Gilde Opleidingen wordt hét hart van onderzoek, innovatie en professionalisering. Een stevige investering en kans om ons onderwijs duurzaam te laten transformeren, zodat studenten optimaal voorbereid worden op de uitdagingen van de toekomst.
Investeren in een duurzame toekomst:
Met de realisatie van het CTL stimuleren we een innovatieve, lerende en onderzoekende cultuur binnen onze organisatie. Een beweging voor de visionairs van het echte werk. We streven naar een doeltreffende kennisinfrastructuur ter ondersteuning van onderwijsinnovatie dat met behulp van digitalisering wordt gerealiseerd.
Onderzoek, innovatie en professionalisering
De komende 3 jaar legt Gilde Opleidingen, bij het ontwikkelen van het CTL, de focus op onderzoek, innovatie en professionalisering. Digitalisering en onderwijsvernieuwing staan hierbij hoog op de agenda. Er zijn 3 initiatieven die centraal staan bij de realisatie van het CTL:
Gieke van Buren, Projectleider CTL, vertelt: “Ik ben enorm blij dat we met deze toekenning de ruimte krijgen om samen verder te bouwen aan een duurzame en wendbare organisatie die het onderwijs toekomstbestendig maakt. Want het is belangrijk om goede vakmensen op te leiden voor het echte werk.”
Samen vooruit met Npuls
Gilde Opleidingen krijgt bij de opbouw van het CTL ondersteuning van Npuls, een landelijke organisatie die publieke onderwijsinstellingen helpt vernieuwen via het Nationaal Groeifonds. Binnen dit programma werken we (mbo, hbo en universiteit) samen aan een kennisinfrastructuur die bijdraagt aan een sterke en toekomstbestendige onderwijssector.