Venlo, 11 augustus 2025 – Met de overname van de voormalige foodhall MOUT in hartje Venlo zet Gilde Opleidingen een ambitieuze stap richting vernieuwing van het horecaonderwijs vanaf schooljaar 2026/2027. In deze bruisende praktijklocatie leren studenten het vak in een realistische, dynamische setting die perfect aansluit bij de horecawereld van nu én de toekomst.
Met de overname van de voormalige foodhall gaat voor Gilde Opleidingen een wens in vervulling: het horecaonderwijs een krachtige impuls geven. En dat op een prominente locatie vlak bij het stadscentrum, het station én aan het Julianapark in Venlo. Studenten van de studierichtingen horeca, kok en bakkerij gaan hier onder begeleiding van professionals – docenten én leermeesters - aan de slag in een contextrijke leeromgeving. Op deze locatie komen meerdere disciplines samen: van het runnen van de keuken en bakkerij, tot het bedienen van gasten én het draaien van een succesvolle horecaonderneming. Studenten draaien bijvoorbeeld mee in echte shifts, starten de dag met mise-en-place, verzorgen lunchservice voor publiek en sluiten af met een reflectiemoment met hun leermeester. Alle praktijkervaring die studenten nodig hebben vanuit één locatie.