Fashion Retailer

Jij bent modebewust

Fashion Retailer

Heb jij een goed oog voor de mooiste modecombinaties? Ben je op de hoogte van de laatste trends én vind je het leuk om mensen te stylen tot de beste versie van zichzelf? Dan is de opleiding Fashion Retailer echt iets voor jou! Als Fashion Retailer heb je veel verstand van kleding. Je geeft klanten advies en werkt in modespeciaalzaken, voor webshops of zelfs als Personal Shopper.

Opleiding

Bij de opleiding Fashion Retailer leer je hoe je razendsnel op de hoogte moet blijven van alle modetrends. Jouw hart klopt voor de Retail, maar nóg meer voor mode.

Jij snapt dat een commerciële instelling bij het werk hoort én dat klanten erg belangrijk zijn. Daarom leer je ook hoe je met jouw kennis over mode en trends hen het beste persoonlijke advies geeft. Zo weet jij straks precies welke kleuren, stijlen en maten geschikt zijn voor de wens van een klant.

De winkel is je visitekaartje. Na de opleiding zet je visual merchandise, zoals etaleren, in om de winkel zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Je bent goed op de hoogte van promotieactiviteiten die je kunt inzetten via diverse kanalen zoals social media. Daarnaast speel je in op specifieke vragen van klanten, zoals verstel- en herstelwerkzaamheden.

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. Ook krijg je Nederlands en rekenen.

 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma beroepsgerichte opleiding (niveau 2)

Over de opleiding

location_on
  • Roermond - Marathonlaan 4
insert_chart Niveau 3
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 2 jaar
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:

Lesgeld BOL

  • €1.419,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Ongeveer €700,- in de eerste twee jaar. Daarna zijn de kosten beperkt. Exclusief aanschaf laptop in eerste leerjaar.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Behulpzaam
Behulpzaam
Communicatief sterk
Communicatief sterk
Creatief
Creatief
Klantvriendelijk
Klantvriendelijk
Visueel ingesteld
Visueel ingesteld
Welbespraakt
Welbespraakt

De praktijk

Het werk van een Fashion Retailer is nooit saai! Je hebt dagelijks contact met de klanten. Rechtstreeks in de winkel, bijvoorbeeld een modespeciaalzaak of vintagewinkel, maar ook op afstand als je voor een webwinkel werkt. Klanten vinden het fijn om speciaal door jou te worden geholpen. Je zorgt ervoor dat de winkel en de winkelinrichting er netjes uitziet. Als de nieuwe collectie binnenkomt, zorg jij dat deze netjes in de winkel komt te hangen. Je bent resultaatgericht want jij snapt dat het verkoopresultaat belangrijk is voor het voortbestaan van de winkel. Daarnaast speel je in op de specifieke wensen van klanten, bijvoorbeeld door advies te geven over het vermaken van kleding. Jouw modekennis deel je graag met je collega's, zodat jullie samen het beste uit de winkel én de klant halen.

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris tussen de € 2.500,- en € 3.200,- bruto per maand (afhankelijk van de keten waarvoor je gaat werken).