Allround Schoonheidsspecialist

Jij laat mensen stralen

Allround Schoonheidsspecialist

Een Allround Schoonheidsspecialist kijkt naar schoonheid als totaalplaatje. Wie zich goed voelt aan de binnenkant, straalt dat ook uit aan de buitenkant. Jij leert alle onderdelen van wellness kennen, van beauty tot aan hospitality. Jij vindt het heerlijk om mensen te verwennen én maakt ze tegelijkertijd ook nog mooier!

Opleiding

Stap in de wereld van beauty en wellness met de opleiding Allround Schoonheidsspecialist! Je leert niet alleen over alle schoonheidsbehandelingen en de daarbij horende technieken, ook ontdek je de nieuwste trends in je vakgebied én de kunst van gastvrijheid. Je oefent je vaardigheden in onze eigen salon, @PUUR, en tijdens je stage. 

Je leert alles over lichaamsverzorging en specialisaties zoals massages en huidverbetering. Denk aan acnebehandelingen, bindweefselmassages en anti-aging technieken. Je voert huidanalyses uit, stelt behandelplannen op en werkt met de nieuwste apparatuur. 

Natuurlijk hoort er ook wat theorie bij over:

  • anatomie
  • fysiologie
  • arboregels
  • hygiëne
  • acne
  • bindweefsel
  • anti-age

Daarnaast krijg je vakken als Nederlands, Engels, ondernemerschap en rekenen, zodat je helemaal klaar bent voor een glansrijke toekomst in de beauty- en wellnessbranche. 
 
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. 

Ik schrijf me in!

Vereiste vooropleiding

  • diploma vmbo kader
  • theoretische leerweg: mavo- of vmbo-diploma
  • gemengde leerweg: mavo-vbo of vmbo-diploma
  • bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)
  • diploma vakopleiding (niveau 3)

Over de opleiding

location_on
  • Venlo - Groenveldsingel 40
insert_chart Niveau 4
near_me Leerweg:
  • BOL
insert_invitation Duur: 3 jaar
notifications_active Startmoment: het hele jaar door mogelijk.

Studiekeuze events

Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.

Bekijk alle events

Lesgeld

Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:

Lesgeld BOL

  • €1.419,-

Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.

Extra kosten
Ongeveer €700,- voor kleding en andere leermiddelen voor de duur van de opleiding.
Exclusief aanschaf laptop in leerjaar 1 en eventuele kosten voor keuzedelen.

Bekijk onze laptopeisen

Over jou

Fijne motoriek
Fijne motoriek
Inlevingsvermogen
Inlevingsvermogen
Kritische blik
Kritische blik
Nauwkeurig
Nauwkeurig
Praktisch ingesteld
Praktisch ingesteld

Aan het werk

Ben je er helemaal klaar voor om jouw vaardigheden in de praktijk te brengen? Dan kun je aan de slag in allerlei spa- en wellnessbedrijven. Zowel nationaal als internationaal! Je kunt werken in luxe hotels, vakantieparken of fitnesscentra. Of misschien begin je wel je eigen schoonheidssalon? Als allround schoonheidsspecialist specialiseer je je vaak in behandelingen zoals acne-therapie of huidverbetering. 

Je klanten komen bij jou om te ontspannen, zich nog nét een beetje mooier te laten maken of om een hardnekkig huidprobleem aan te pakken. Voor langdurige aandoeningen stel je een behandelplan op. Ook administratie is een onderdeel van je werk, vooral als je je eigen salon runt. Maar dat is het allemaal waard, want jij laat mensen weer stralen! 

Ook interessant

Als je klaar bent

account_balance_wallet
Startsalaris vanaf ongeveer € 1.900,- bruto per maand
school
Hbo Huidtherapie (vervolgopleiding)

Veelgestelde vragen

  • Nee, de datum van inschrijving is de datum dat je officieel als student bij ons staat geregistreerd. De eerste schooldag kan later zijn. Je krijgt daarover bericht van de opleiding.

  • Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Volg je een opleiding op niveau 1? Dan hoef je geen laptop mee te nemen, hier zorgt jouw opleiding voor. Voor niveau 2, 3 en 4 geldt: je bent zelf verantwoordelijk om een eigen laptop mee te nemen ongeacht welk leerjaar of leerweg je volgt. Kijk hier of jouw laptop nog voldoet aan de basiseisen waaraan hij moet voldoen. Heb je een laptop met specifieke eisen nodig, dan hoor je dat van je opleiding.