Koken, dat doe je niet in de schoolbanken, dat doe je achter het fornuis. Daarom leer je veel in de praktijk en tijdens je stage. Glaceren, gratineren, pocheren en flamberen. Allemaal termen die je tegenkomt en technieken die je uitvoert als zelfstandige kok.
De vakken Nederlands, rekenen en loopbaan & burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Daarnaast volg je keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. Bijvoorbeeld de keuzedelen regionale specialiteiten en producten, eetculturen of wensen of van grond tot mond.
Je krijgt naast de praktijklessen theorievakken over:
De formele duur van de opleiding is 3 jaar. Wij bieden deze opleiding aan als vervolg op niveau 2 Keuken (Kok). Met deze vooropleiding kun je de opleiding afronden in 1 jaar.
Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €760,- voor leermiddelen zoals een messenset, kleding, boeken en excursies.
Exclusief aanschaf laptop.
Beetje peper, beetje zout, jij weet precies hoe je het wilt hebben. In ‘jouw’ restaurant lever je geen half werk. Elk gerecht is nauwkeurig samengesteld en voldoet aan jouw strenge eisen. Je bent pas blij als de gasten zichtbaar genieten en elk kruimeltje opeten. Natuurlijk willen ze het recept, maar dat geef je niet zo maar af.
Als jij lekker kan koken, ben je helemaal in je element. Jij werkt wanneer de meeste mensen vrij bent, maar jij bent ook vrij als de meeste mensen werken. Dat wil zeggen: lekker sporten als het rustig is, geen rijen aan de kassa en geen auto’s op de weg. Jij leeft in je eigen ritme!