Wetten en procedures veranderen constant. Jij weet straks welke wet- en regelgevingen er zijn en hoe je deze toepast bij vraagstukken bij de overheid of bedrijven. Je leert hoe je brede juridische vraagstukken beantwoordt. Van arbeidsvoorwaarden tot ontslagrecht, en van ingewikkelde cao’s tot belastingrecht. Van echtscheidingsprocedures en de aankoop van een huis tot welke staf er op een bankoverval staat. Het komt allemaal aan de orde tijdens deze opleiding.
Daarnaast leer je goed te communiceren en hoe je zaken het beste kunt documenteren en archiveren. Maar je leert ook hoe onze overheid georganiseerd is en welke overheidsinstanties welke werkzaamheden uitvoeren. Daarnaast volg je ook algemene vakken zoals Nederlands, Engels, burgerschap, loopbaan en rekenen.
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
Beroepshavo WeertKies je voor de opleiding in Weert dan kun je je daarnaast inschrijven voor de Beroepshavo. Je krijgt naast je mbo-opleiding een extra pakket met twee tot vier havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen. Zie onderaan de pagina voor meer informatie bij veelgestelde vragen. |
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Maximaal €900,-. Exclusief aanschaf laptop.
Let op: in de zomer van 2025 verhuizen enkele locaties in Roermond. De weergegeven locatie kan daarom afwijken voor studiejaar 2024-2025. Wil je weten waar jouw specifieke opleiding dit jaar wordt gegeven? Bezoek dan de verhuispagina voor de meest actuele informatie.
Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.
Overal zijn regels voor. Als juridisch & HR-specialist hoef je niet alle regels uit je hoofd te kennen, maar je vindt het wel leuk om dingen uit te zoeken. Dit doe je bijvoorbeeld bij een advocaat, notaris, makelaar, deurwaarder, verzekeringsmaatschappij, bewindvoerder of de Kamer van Koophandel. Het ene moment geef je uitleg aan een klant, het andere moment ben je bezig met zakelijk rapporteren of je helpt iemand bij het aanvragen van een uitkering.
Schrijf je in voor jouw gekozen mbo-opleiding. Na je aanmelding voor die opleiding, ontvang je een brief of e-mail met informatie over Beroepshavo en een uitnodiging voor een informatieavond. Daarna kun jij je inschrijven. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je mentor.
Beroepshavo is een opleidingsvariant binnen Gilde Opleidingen voor als je met een goede basis wilt doorstromen naar het hbo of met een bredere basis wilt starten op de arbeidsmarkt. Je krijgt naast je reguliere mbo-opleiding een extra pakket met 1 of 2 havo-vakken die aansluiten bij je opleiding en vervolgopleiding. Hierin doe je examen en kun je officiële havo-certificaten behalen.
Wat brengt Beroepshavo jou?