De eerste 1,5 jaar is heel breed. Je krijgt allemaal onderdelen en vakken op niveau 4 van de uitstroomrichtingen: International Manager Retail, Assistant Manager International Trade, International Supply Chain Manager en International Hospitality Manager. International Event Manager.
Je maakt kennis met de Nederlandse, Duitse en Belgische cultuur: De EURegio. En je dompelt je onder in de gebruiken van deze landen, door Nederlands, Duits en Engels te spreken en door in ieder land stage te lopen en gastlessen te volgen.
Als je bij Gilde International na 1,5 jaar kiest voor de richting Assistant Manager International Trade. Leer je verschillende talen en natuurlijk alles over import en export, zowel over de papierhandel als de logistieke uitdagingen. Wat is de beste transportmethode van A naar B? En welke documenten moet een vrachtwagenchauffeur overhandigen aan de douane? Jij gaat het leren! Ook marktonderzoek verrichten, communicatieplannen schrijven en acquisitie zijn na deze opleiding een fluitje van een cent voor jou.
Je kunt tijdens de opleiding een voorkeur voor landen aangeven. En gaat dan aan de gang met levensechte opdrachten in Nederland, België of Duitsland. Gilde International kijkt of het mogelijk is om in jouw voorkeurslanden certificaten of diploma’s te behalen die internationaal erkend worden. Zo verstevig je jouw positie in het internationale werkveld. Ook loop je tijdens ieder studiejaar stage.
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. Kies bijvoorbeeld voor de keuzedelen Spaans en inspelen op innovaties.
Deze opleiding start alleen bij voldoende aanmeldingen.
Open avond Venlo: Gilde International (Events, Hospitality, Retail, Supply Chain, Trade) [BOL, niveau 4]
10 feb 2025
18:15-19:15
Open avond Venlo: Gilde International (Events, Hospitality, Retail, Supply Chain, Trade) [BOL, niveau 4]
10 feb 2025
19:30-20:30
Open avond Venlo: Gilde International (Events, Hospitality, Retail, Supply Chain, Trade) [BOL, niveau 4]
31 mrt 2025
18:15-19:15
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Kosten leermiddelen
Exclusief keuzedelen ongeveer €600,- in de eerste twee schooljaren. Exclusief aanschaf laptop. Middels diverse subsidiemogelijkheden worden jouw internationale stages vergoed. Hierdoor proberen we de kosten zoveel mogelijk te beperken. Kosten kunnen dus per jaar hoger/lager zijn.
Bekijk onze laptopeisen
Start de opleiding van jouw keuze direct na de zomervakantie? Dan is het advies om je aan te melden vóór 1 april. Want hoe eerder je je aanmeldt, hoe groter de kans dat je de opleiding uiteindelijk kan gaan volgen. Natuurlijk kan het voorkomen dat je door wat voor reden dan ook die datum niet haalt. Ben gerust. Ook na 1 april ben je natuurlijk van harte welkom bij ons!
Voldoe je aan de opleidingscriteria? Dan plaatsen we je meteen. Voldoe je niet aan de criteria? Dan kijken we samen met jou of je de opleiding misschien toch kunt volgen. Dit doen we in een oriëntatiegesprek. Dit oriëntatiegesprek vindt binnen 4 weken na aanmelding plaats.
Wil je hier meer over weten? Dan staat het Infopunt voor je klaar. Je kunt hen mailen via info@gildeopleidingen.nl of bellen via +31 88 468 20 00. Stuur je een mailtje? Geef dan naast je vraag ook je opleiding, volledige naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum door.
Het ligt eraan wat je vooropleiding is, wat vaak mogelijk is dat je op een lager niveau start. Zo kun je bijvoorbeeld bij een aantal richtingen doorstromen van niveau 2, naar 3 en uiteindelijk ook naar niveau 4.
Bij Gilde Opleidingen zijn alle opleidingen onderverdeeld in 4 periodes. Voor het huidige studiejaar is dit:
periode | van | tot en met |
1 | Start schooljaar | |
2 | ||
3 | ||
4 | Einde schooljaar |
Op onze website vind je veel informatie over de verschillende opleidingen. Heb je meer hulp nodig? Of wil je even met iemand in gesprek? Dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar! Plan een afspraak of kijk voor meer info op www.gildeloopbaancentrum.nl.
Bij een bol-opleiding wissel je 5 dagen school af met een stageperiode. De (onbetaalde) stage is ongeveer 40% van je opleiding. Bij een bbl-opleiding werk je 4 dagen in de week betaald. 1 dag in de week ga je naar school. Je zoekt zelf een erkend leerbedrijf. Samen ga je een contract aan voor de duur van je opleiding.
Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Volg je een opleiding op niveau 1? Dan hoef je geen laptop mee te nemen, hier zorgt jouw opleiding voor. Voor niveau 2, 3 en 4 geldt: je bent zelf verantwoordelijk om een eigen laptop mee te nemen ongeacht welk leerjaar of leerweg je volgt. Kijk hier of jouw laptop nog voldoet aan de basiseisen waaraan hij moet voldoen. Heb je een laptop met specifieke eisen nodig, dan hoor je dat van je opleiding.
Nee, dat is niet nodig. Je kunt gebruikmaken van Microsoft Office 365.
Het Gilde Studentenfonds is bedoeld om studenten te ondersteunen die financiële ondersteuning nodig hebben om een opleiding te kunnen volgen:
Let op: Ben je op het moment van aanvraag 18 jaar of ouder en volg je een bol-opleiding, dan krijg je studiefinanciering. Uit deze inkomsten en eventuele inkomsten uit werk kun je onderwijsbenodigdheden betalen. Denk je dat het financieel echt niet lukt, dan kunnen we samen kijken of we je kunnen helpen. Er zal in dit geval altijd eerst een inkomenstoets worden uitgevoerd.
Gilde Opleidingen kan boeken en andere leermiddelen (zoals licenties of beroepskleding), de schoolnota of een laptop (mee)financieren. Dat stemmen we samen met jou af, zo kunnen we het voorschotbedrag voor jou minimaal houden.
In het geval van studievertraging of maatschappelijke inzet is de vergoeding maatwerk en gebaseerd op het wettelijke minimum (jeugd) uurloon voor de periode waarin de vertraging of je maatschappelijke activiteit plaatsvindt. De Commissie Studentenfonds zal je aanvraag beoordelen.
Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling: