Werktuigkundige installaties zijn vaak complex en daardoor ook heel interessant. Je leert onderdelen inspecteren, installaties verbeteren, storingen zoeken en installaties gebruiksklaar maken. Denk bijvoorbeeld aan het installeren van een afzuiginstallatie of het reinigen en controleren van een waterpomp. Praktijkervaring is voor jou superbelangrijk, werktuigkundige installaties leer je niet kennen uit een boek. Met veel oefening en stages stomen we jou klaar voor het vak. Ook krijg je vakken zoals rekenen, Nederlands en Loopbaan en Burgerschap.
Je staat de eerste 2 jaar ingeschreven bij de opleiding Eerste Monteur Installatietechniek Woning Werktuigkundige Installaties. Na 2 jaar stroom je uit in 1 van de 2 opleidingen en volg je in het examenjaar de uitstroomrichting van je keuze:
|
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €300,-. Exclusief aanschaf laptop (bol).
Jij werkt in een installatiebedrijf, gasservice- of onderhoudsbedrijf. Overal waar leidingen lopen waardoor water of gas en lucht stroomt, ben jij in te zetten. Daardoor kom je op veel verschillende plekken. Kantoren, ziekenhuizen, scholen, woningen: noem maar op. Je legt leidingen, installeert ketels en sluit het sanitair aan op het riool. Voor preventief onderhoud of service bij problemen zijn klanten bij jou aan het juiste adres. Als eerste monteur heb je leidinggevende kwaliteiten. Je enthousiasmeert je team, verdeelt taken en controleert het werk van jezelf en van anderen. Soms werk je in de avonden of in het weekend, bijvoorbeeld als je deel uitmaakt van een storingsdienst. Ook de administratie op orde brengen, hoort er bij.