Tijdens de opleiding Lasser niveau 2 leer je alles over verschillende lastechnieken en materialen. Je krijgt les van ervaren vakdocenten die zelf uit de metaalindustrie komen. Zij leren je niet alleen de techniek, maar ook hoe je veilig en milieubewust werkt.
Lassen leer je vooral door te doen. De opleiding is sterk praktijkgericht, zodat je direct ervaring opdoet met verschillende lasprocessen, zoals TIG, MAG en BMBE. Je werkt met diverse materialen, waaronder staal, roestvast staal en aluminium. Aan het einde van de opleiding kun je officiële NIL-lasdiploma’s (Nederlands Instituut Lastechniek) behalen. Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en ben je klaar om als vakbekwaam lasser aan de slag te gaan.
Naast praktijk- en theorielessen kun je ook keuzedelen volgen. Dit zijn extra vakken waarmee je je verder kunt specialiseren of juist je kennis breder inzetbaar maakt. Kies een onderwerp dat aansluit bij jouw vakgebied, of ontdek iets totaal nieuws! Hiermee vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en ben je klaar om als vakbekwaam lasser aan de slag te gaan.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €500,- per leerjaar
Na het afronden van de opleiding kun je direct aan de slag als lasser of metaalbewerker in verschillende bedrijven. Je werkt meestal in een werkplaats of bij een technische dienst, waar je verschillende onderdelen maakt en bewerkt. De focus ligt op lassen, maar teamwork speelt ook een grote rol. Je werkt samen met collega’s, leert van elkaar en zorgt er samen voor dat elk project tot in de perfectie wordt uitgevoerd.