Tijdens de opleiding Lasser niveau 3 verdiep jij je in diverse lastechnieken zoals TIG, MAG en BMBE. Ook leer je werken met materialen zoals staal en aluminium. Je krijgt les van ervaren vakdocenten uit de metaalindustrie, die je niet alleen de techniek bijbrengen, maar je ook leren hoe je veilig en milieubewust werkt. Daarnaast ontwikkel je ook de vaardigheden om technische problemen zelfstandig op te lossen en complexe tekeningen te lezen. Zo word je opgeleid tot een zelfstandige professional met de expertise die nodig is in de industrie! Van bruggen en machines tot scheepsonderdelen: zonder jouw vakmanschap blijven ze niet overeind.
Naast de praktijk- en theorielessen heb je de mogelijkheid om keuzedelen te volgen. Dit zijn extra vakken waarmee je je verder kunt specialiseren of juist je kennis breder inzetbaar maakt. Kies een onderwerp dat past bij jouw vakgebied, of ontdek iets totaal nieuws! Dit vergroot je kansen op de arbeidsmarkt en zorgt ervoor dat je optimaal voorbereid bent op een carrière als lasser.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €500,- per schooljaar voor leermiddelen. Exclusief aanschaf laptop.
Na de opleiding kun je direct aan de slag als lasser in verschillende sectoren, zoals de bouw, industrie of scheepsbouw. Je werkt vaak in een werkplaats of op locatie, waar je aan uitdagende projecten werkt. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en kunt bijvoorbeeld een specialist worden in een bepaalde lastechniek of doorgroeien naar een leidinggevende rol.
Bij Gilde Opleidingen helpen we je natuurlijk op weg, maar je zult ook zelf moet zoeken. Solliciteer en/of vraag na bij organisaties bij jou in de buurt.
Bekijk hier de lijst met alle erkende leerbedrijven voor de Gilde School voor Pedagogiek en Gilde Zorgcollege.
Ook op de website stagemarkt.nl vind je stageplekken.
Op onze website vind je veel informatie over de verschillende opleidingen. Heb je meer hulp nodig? Of wil je even met iemand in gesprek? Dan staan onze loopbaanadviseurs voor je klaar! Plan een afspraak.
Bij Gilde Opleidingen maak je gebruik van een laptop tijdens de lessen en om te werken aan projecten. Op school heb je toegang tot internet en toepassingen die je gebruikt tijdens je opleiding. Daarnaast kun je je studievoortgang steeds meer online volgen. Volg je een opleiding op niveau 1? Dan hoef je geen laptop mee te nemen, hier zorgt jouw opleiding voor. Voor niveau 2, 3 en 4 geldt: je bent zelf verantwoordelijk om een eigen laptop mee te nemen ongeacht welk leerjaar of leerweg je volgt. Kijk hier of jouw laptop nog voldoet aan de basiseisen waaraan hij moet voldoen. Heb je een laptop met specifieke eisen nodig, dan hoor je dat van je opleiding.
Hieronder een opsomming van de belangrijkste punten uit deze regeling:
Het Gilde Studentenfonds is bedoeld om studenten te ondersteunen die financiële ondersteuning nodig hebben om een opleiding te kunnen volgen:
Let op: Ben je op het moment van aanvraag 18 jaar of ouder en volg je een bol-opleiding, dan krijg je studiefinanciering. Uit deze inkomsten en eventuele inkomsten uit werk kun je onderwijsbenodigdheden betalen. Denk je dat het financieel echt niet lukt, dan kunnen we samen kijken of we je kunnen helpen. Er zal in dit geval altijd eerst een inkomenstoets worden uitgevoerd.
Gilde Opleidingen kan boeken en andere leermiddelen (zoals licenties of beroepskleding), de schoolnota of een laptop (mee)financieren. Dat stemmen we samen met jou af, zo kunnen we het voorschotbedrag voor jou minimaal houden.
In het geval van studievertraging of maatschappelijke inzet is de vergoeding maatwerk en gebaseerd op het wettelijke minimum (jeugd) uurloon voor de periode waarin de vertraging of je maatschappelijke activiteit plaatsvindt. De Commissie Studentenfonds zal je aanvraag beoordelen.