Deze opleiding is voor stoere mannen en vrouwen. Je leert alles over mobiele werktuigen, oftewel werktuigen op wielen. Van grote hijskranen tot imposante landbouwvoertuigen. Uit welke onderdelen bestaan ze? Hoe worden die aangestuurd? En hoe herken je een storing of probleem? Je duikt onder de motorkap om lekker te sleutelen, maar leert ook alles over de besturingssoftware. Je snapt: de praktijk is bij deze opleiding superbelangrijk, maar je krijgt ook algemene vakken, zoals Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap.
Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €1.100,- exclusief aanschaf laptop.
Machines onderhouden of repareren: daar weet jij wel raad mee. In het werkveld krijg jij te maken met ICT, hoogwaardige hydraulische systemen, hightech motoren en elektrotechniek met geavanceerde elektronica. Hiervoor gebruik je speciale meetapparatuur en instrumenten. Die zet je in bij het sleutelen aan heftrucks, grondverzetmachines of trekkers. Dat doe je op locatie bij de klant, zoals een bouwplaats of agrarisch bedrijf, maar soms ook op de werkplaats bij jouw bedrijf.
Je werkt zorgvuldig, veilig en met aandacht voor het milieu. Jij snapt wat klanten belangrijk vinden en houd je kosten en tijd goed in de gaten. Regelmatig volg je cursussen om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken en machines.