Het grote verschil tussen de opleidingen Mbo-Verpleegkundige en Mbo-Verpleegkundige Ziekenhuis is de nauwe samenwerking met ziekenhuizen en het andere roc in Limburg. Tijdens de opleiding Mbo-Verpleegkundige Ziekenhuis loop je heel veel stage. In de eerste 2 jaar minimaal 10 weken en tijdens de laatste 2 jaar 4 dagen per week. Dit wissel je af met theoretische vakken als anatomie, pathologie en klinische verpleegkunde.
Naast je zorgvakken en de verplichte vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen, kies je zelf ook vakken uit: de keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied. Download hier de folder van deze opleiding.
Let op: de opleiding wordt, bij voldoende aanmeldingen, aangeboden in Geleen en Roermond. Het aantal stage-/opleidingsplaatsen is beperkt, meld je daarom snel aan. Vanaf leerjaar 3 kun je deze opleiding ook als bbl volgen.
De vooropleidingseisen van de opleiding Mbo-Verpleegkundige Ziekenhuis wijken af van de opleiding Mbo-verpleegkunde. Dit is omdat het een specialistische opleiding is. Kom je hier niet voor in aanmerking plaatsen we je in de opleiding Mbo-verpleegkundige.
Ook met een niet afgeronde propedeuse (hbo) ben je van harte welkom.
Heb je het diploma vakopleiding Verzorgende IG dan kun je je inschrijven voor Mbo-Verpleegkundige.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor schooljaar 2024-2025:
Lesgeld BOL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Kosten leermiddelen
bol-opleiding ongeveer €1.020,-, exclusief keuzedelen en aanschaf laptop.
Let op: in de zomer van 2025 verhuizen enkele locaties in Roermond. De weergegeven locatie kan daarom afwijken voor studiejaar 2024-2025. Wil je weten waar jouw specifieke opleiding dit jaar wordt gegeven? Bezoek dan de verhuispagina voor de meest actuele informatie.
Voor al onze opleidingen zijn er de komende periode verschillende studiekeuze events beschikbaar, zoals infoavonden, X-periences of meeloopdagen.
In het ziekenhuis waar je werkt, ben jij het aanspreekpunt voor de patiënten. Jij stelt een verpleegplan op. Tijdens het verblijf help je patiënten bij de persoonlijke verzorging en verlies je ze geen moment uit het oog. Jij observeert nauwkeurig hoe het met ‘jouw’ patiënten gaat.
Bij een crisissituatie word jij meteen opgeroepen omdat je goed kunt omgaan met onverwachte en instabiele zorgsituaties. Je werk is afwisselend. Dat is leuk, maar vraagt ook om flexibiliteit!